پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

طرز تهیه سمبوسه خوشمزه


سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه در جنوب ایران است که امروزه به عنوان یک اسنک یا میان وعده جای خود را در میان افراد باز کرده است.

مواد لازم

  • 3 عدد سیب زمینی آب‌پز
  • 3 قاشق غذاخوری تره خرد شده
  • 200 گرم گوشت چرخ کرده
  • 3 قاشق غذاخوری جعفری
  • 6 عدد نان لواش
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • 1 عدد پیاز

دستور العمل‌

  • پیاز را رنده می‌کنیم و با گوشت مخلوط کرده و کمی در روغن سرخ می‌کنیم.
  • سپس نمک، زردچوبه، فلفل و یک فنجان آب روی گوشت سرخ شده می‌ریزیم و گوشت را می‌پزیم.
  • سمبوسه معمولا تند است، فلفل آن را طبق ذائقه خود باید اضافه کنید.
  • سیب زمینی پخته را رنده کنید (می‌توانید چهارگوش خرد کنید) و با جعفری و تره خرد شده به گوشت اضافه کنید.
  • در صورتی که تمایل داشته باشید می‌توانید قارچ به مخلوط اضافه کنید.
  •  نان لواش را که بهتر است کمی خمیر باشد به صورت نوارهای باریکی می‌بریم و در ابتدای نوار از مایه سمبوسه را روی نان می‌گذاریم و به صورت مخروطی آن‌ها را می‌پیچیم.
  • در یک ظرف گود روغن می‌ریزیم و وقتی روغن داغ شد سمبوسه‌ها را در آن سرخ می‌کنیم.
  • برای سبزی سمبوسه می‌توانید از سبزی‌های معطر هم استفاده کنید.
  • همینطور اگر تخم گشنیز به آن اضافه کنید خوشمزه و معطر می‌شود.
  • با 6 عدد نان لواش می‌توانید 18 عدد سمبوسه تهیه کنید.

طرز تهیه قطاب خوشمزه


قطاب نوعی شیرینی ایرانی است. این شیرینی از معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی شهرهای یزد و کرمان است.

مواد لازم

  • 65 گرم روغن قنادی یا روغن جامد
  • 65 گرم ماست
  • 125 گرم آرد
  •  قاشق چایخوری جوش شیرین
  •  قاشق چایخوری وانیل
  • پودر قند و پودر پسته به مقدار لازم برای تزیین
  • روغن مایع سرخ کردنی

مواد میانی قطاب

  • 70 گرم گردوی نیم کوب یا پودر بادام
  • 35 گرم پودر قند
  • ½ قاشق چایخوری پودر هل
  • 1 قاشق چایخوری سفیده تخم مرغ یا گلاب

دستور العمل‌

  • روغن را کمی با همزن برقی بزنید تا یکدست و نرم شود.
  • سپس ماست، جوش شیرین و نمک را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید و آرد را اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست آید.
  • ممکن است آرد بیشتری لازم شود.
  • روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید.
  • گردو، پودر قند و هل را مخلوط کرده و کم‌کم سفیده تخم مرغ را اضافه کنید تا خمیر سفت و منسجمی به دست آید.
  • آن را کنار بگذارید.
  •  سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده به ضخامت چند میلی‌متر پهن کنید و با کاتر گرد حدود چند سانتی متر قالب بزنید.
  • با یک قاشق چایخوری از مواد میانی را در مرکز آن قرار داده و لبه‌ها را روی هم قرار دهید تا فرم نیم دایره بگیرد.
  • لبه‌ها را خوب فشار دهید و بپیچید و بعد روی یک سینی قرار دهید و آن را با نایلون بپوشانید.
  • روغن را داخل قابلمه کوچکی بریزید تا حداقل 5 سانتی متر از ارتفاع قابلمه پر شود.
  • اجازه دهید قابلمه داغ شود و قطاب‌ها را در روغن داغ به مدت 2 دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
  • سپس آن‌ها را با توری از روغن خارج کنید و روی کاغذ آشپزی بگذارید و پس از سرد شدن در پودر قند بغلتانید.
  • در صورت تمایل روی آن کمی پودر پسته بپاشید.

طرز تهیه ذرت مکزیکی


همه ما تا به حال چندین پیش غذا و میان وعده که با ذرت درست شده‌اند امتحان کرده‌ایم. یکی از این پیش غذاها یا میان وعده‌ها ذرت مکزیکی است.

مواد لازم

  • 300 گرم ذرت پخته
  • 30 گرم کره
  • 3 قاشق غذاخوری سس مایونز
  • نمک، پودر آویشن، فلفل سیاه و قرمز
  • 50 گرم پنیر پیتزا
  • 100 گرم قارچ ورقه ورقه شده

دستور العمل‌

  • کره را درون ظرفی مناسب روی حرارت بگذارید تا آب شود.
  • قارچ را با کره تفت دهید تا آب آن کاملا گرفته شود.
  • ذرت پخته شده را به قارچ‌ها اضافه کنید و برای چند دقیقه با هم تفت دهید.
  • سپس ادویه و نمک را به مخلوط ذرت و قارچ اضافه کنید.
  • در مرحله بعد سس مایونز را اضافه کنید و خوب با مواد هم بزنید.
  • حرارت را کم کنید و پنیر پیتزا را اضافه کنید تا کاملا آب شود و با ذرت‌ها کاملا مخلوط شود.
  • ذرت مکزیکی آماده است و باید آن را با کمی فلفل، آویشن و یک برش لیموی تازه سرو کنید.

طرز تهیه ترشی لیته


ترشی لیته یکی از محبوب‌ترین انواع ترشی میان ما ایرانی‌هاست. در ادامه روش دوم درست کردن این ترشی خوشمزه را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم

  • 10 عدد بادمجان متوسط
  • 20 حبه سیر
  • نصف گل کلم
  • فلفل سبز به مقدار لازم
  • 3 عدد هویج
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • بادمجان‌ها را در فر یا کباب پز کبابی می‌کنیم تا کاملا پخته شود. (دقیقا مانند بادمجان کبابی میرزاقاسمی)
  • سپس آن‌ها را پوست می‌کنیم و کمی نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌چینیم تا آب آن‌ها کاملا گرفته شود.
  • هویج‌ها را رنده کرده و نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.
  • گل کلم و سیر و فلفل را خرد می‌کنیم و نمک زده و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آن‌ها هم گرفته شود. (نصف روز به همین حالت بمانند)
  • سپس بادمجان‌ها را ساطوری کرده و در ظرفی ریخته و همه مواد را به آن اضافه می‌کنیم و سرکه را روی آن می‌ریزیم.
  • این ترشی چون با بادمجان کبابی درست شده و عطر و طعم بادمجان کبابی را دارد ادویه ترشی در آن نمی‌ریزیم.
  • فقط کمی زردچوبه و سیاه دانه به آن اضافه می‌کنیم.
  • این لیته بسیار ملایم و خوش طعم است.

طرز تهیه قلیه ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه


قلیه ماهی یکی از خورشت‌های معروف و لذیذ جنوب کشورمان است که آوازه‌اش به همه جای ایران رسیده است. این خورشت با ماهی‌های جنوب، سبزی معطر، زردچوبه و تمبر هندی درست می‌شود.

مواد لازم

  • 500 گرم ماهی (شیر، حلوا سیاه، سنگسر، هامور، قباد، سرخو یا …)
  • 500 گرم سبزی خرد شده (۳۵۰ گرم گشنیز، ۱۵۰ گرم شنبلیله)
  • 200 گرم میوه تمبر هندی یا نصف بسته از تمبر هندی های شور موجود در فروشگاه ها
  • 1 عدد پیاز
  • 2 قاشق مرباخوری سیر رنده شده
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
  • نمک و زرد چوبه به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • برای شروع بهتر است از میوه تمبر هندی استفاده کنید، برای اینکار یک لیوان آب جوش به تمبر هندی اضافه کنید و اجازه دهید مویه آن از هسته جدا شده و در عین حال نرم شود.
  • سپس پیازهای خرد کرده را با روغن تفت می‌دهیم تا نرم شود، سپس سیر را به مخلوط اضافه کرده و تا طلایی شدن سیر و پیاز سرخ کردن را ادامه می‌دهیم.
  •  در یک ماهی‌تابه دیگر سبزی را با روغن سرخ کنید. هنگامی که رنگ سبزی تیره شد، سرخ کردن را متوقف کنید زیرا زیاد سرخ کردن باعث تلخی سبزی خواهد شد.
  • هنگامی که سبزی سرخ شد آن را به پیاز و سیر سرخ شده اضافه کنید و به آن‌ها زردچوبه، نمک، فلفل قرمز بزنید و دوباره مواد را تفت دهید.
  • سپس تمبر هندی را از داخل صافی عبور دهید و با چنگال خوب فشار دهید تا پوسته و هسته میوه از هم به طور کامل جدا شود. (در صورتی که از تمبرهندی آماده و شور استفاده می‎کنید هم با یک لیوان آب مخلوطش کرده و از صافی عبور دهید. )
  • سپس تمبر هندی و پیاز سرخ شده اضافه کرده و یک لیوان دیگر آب هم به مواد اضافه می‌کنیم.
  • هنگامی که خورشت جوش آمد، درب ماهی‌تابه را بگذارید تا خورشت خوب بپزد و مواد به خورد هم برود.
  • در ادامه ماهی‌ها را با فلفل، نمک و زردچوبه آغشته کرده و سرخ می‌کنیم.
  •  وقتی خورشت پخت و آب کمتر شد، ماهی های سرخ شده که بهتره به تکه‌های کوچک تر تقسیم کرده باشیم رابه خورشت اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا حدود نیم ساعت دیگر با هم بپزند تا خورشت کم آب بشود و جابیفتد.