قلیه ماهی یکی از خورشتهای معروف و لذیذ جنوب کشورمان است که آوازهاش به همه جای ایران رسیده است. این خورشت با ماهیهای جنوب، سبزی معطر، زردچوبه و تمبر هندی درست میشود.
- 500 گرم ماهی (شیر، حلوا سیاه، سنگسر، هامور، قباد، سرخو یا …)
- 500 گرم سبزی خرد شده (۳۵۰ گرم گشنیز، ۱۵۰ گرم شنبلیله)
- 200 گرم میوه تمبر هندی یا نصف بسته از تمبر هندی های شور موجود در فروشگاه ها
- 1 عدد پیاز
- 2 قاشق مرباخوری سیر رنده شده
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک و زرد چوبه به مقدار لازم
برای شروع بهتر است از میوه تمبر هندی استفاده کنید، برای اینکار یک لیوان آب جوش به تمبر هندی اضافه کنید و اجازه دهید مویه آن از هسته جدا شده و در عین حال نرم شود.
سپس پیازهای خرد کرده را با روغن تفت میدهیم تا نرم شود، سپس سیر را به مخلوط اضافه کرده و تا طلایی شدن سیر و پیاز سرخ کردن را ادامه میدهیم.
در یک ماهیتابه دیگر سبزی را با روغن سرخ کنید. هنگامی که رنگ سبزی تیره شد، سرخ کردن را متوقف کنید زیرا زیاد سرخ کردن باعث تلخی سبزی خواهد شد.
هنگامی که سبزی سرخ شد آن را به پیاز و سیر سرخ شده اضافه کنید و به آنها زردچوبه، نمک، فلفل قرمز بزنید و دوباره مواد را تفت دهید.
سپس تمبر هندی را از داخل صافی عبور دهید و با چنگال خوب فشار دهید تا پوسته و هسته میوه از هم به طور کامل جدا شود. (در صورتی که از تمبرهندی آماده و شور استفاده میکنید هم با یک لیوان آب مخلوطش کرده و از صافی عبور دهید. )
سپس تمبر هندی و پیاز سرخ شده اضافه کرده و یک لیوان دیگر آب هم به مواد اضافه میکنیم.
هنگامی که خورشت جوش آمد، درب ماهیتابه را بگذارید تا خورشت خوب بپزد و مواد به خورد هم برود.
در ادامه ماهیها را با فلفل، نمک و زردچوبه آغشته کرده و سرخ میکنیم.
وقتی خورشت پخت و آب کمتر شد، ماهی های سرخ شده که بهتره به تکههای کوچک تر تقسیم کرده باشیم رابه خورشت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا حدود نیم ساعت دیگر با هم بپزند تا خورشت کم آب بشود و جابیفتد.