پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

طرز تهیه ته چین مرغ


ته‌چین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداول‌تر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست می‌شود.

مواد لازم

  • 4 پبمانه برنج
  • قاشق مرباخوری زعفران ساییده
  • ½ پیمانه روغن
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 2 الی 5 عدد زرده تخم مرغ
  • نمک و زردچوبه
  • 1 قاشق مرباخوری آبلیمو
  • 1 عدد مرغ یا گوشت بره
  • 1 پیمانه زرشک شسته شده

دستور العمل‌

  • مرغ یا گوشت بره می‌پزیم به طوری که که پس از پختن یک استکان آب داشته باشد.
  • استخوان‌های مرغ یا بره را می‌گیریم، زعفران را در کمی آب جوش حل می‌کنیم.
  • ماست را به هم می‌زنیم، نصف زعفران ساییده‌ی حل شده در آب جوش را با کمی نمک و فلفل و 3 عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می‌ریزیم.
  • در این مرحله مخلوط را به هم بزنید و گوشت یا مرغ را در ماست می‌خوابانیم.
  • بهتر است گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم.
  •  پلو را آبکش می‌کنیم ته یک ظرف نسوز را 3 عدد زرده تخم مرغ، نصف روغن و یکی و دو ملاقه از ماستی که گوشت را در آن خوابانده‌ایم می‌ریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه می‌ریزیم.
  • مایه تهیه شده را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می‌کنیم.
  • گوشت را روی برنج می‌چینیم و مقداری برنج روی آن می‌ریزیم. این کار را به صورت لایه لایه تا اتمام گوشت و برنج انجام دهید.
  • آب مرغ را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپ خوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط می‌کنیم.
  • این مایه را روی سطح برنج می‌ریزیم و درب ظرف را می‌بندیم.
  • ظرف را در فر یا روی آتش قرار می‌دهیم.
  • به مدت 1.5 ساعت تا 2 ساعت می‌گذاریم دم بکشد.

طرز تهیه کباب برگ


کباب برگ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی‌هاست که در دنیا هم شناخته شده است.

مواد لازم

  • 1 کیلوگرم گوشت فیله گوساله
  • ½ قاشق چایخوری ادویه
  • 3 عدد پیاز بزرگ
  • 25 گرم کره
  •  پیمانه روغن مایع یا روغن زیتون
  • نمک و فلفل سیاه
  • قاشق چایخوری زعفران حل شده غلیظ
  • گوجه فرنگی به تعداد کافی
  • سبزی معطر خشک شده به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • ابتدا گوشت را بشویید و در صافی قرار دهید و سپس آن را آماده کباب کنید.
  • قسمت بالایی فیله را که ضخیم‌تر است کنار بگذارید و فیله را به اندازه 20 سانتی‌متر از طول، ببرید.
  • قسمت برش زده را روی تخته کار قرار دهید و آن را به صورتی برش بزنید که گوشت به شکل صفحه‌ای درآید.
  • ضخامت گوشت بازشده حداکثر یک سانتی متر باشد.
  • سپس گوشت را برگردانید تا قسمت بازشده روی تخته کار قرار گیرد. بعد با پشت یک چاقوی سنگین ضربات یکدست و کنترل شده‌ای روی گوشت بزنید.
  • این ضربات باید در طول گوشت زده شود. گوشت را به صورتی کاردی کنید که از هم پاره نشود.
  •  حالا از جهت عکس (یعنی از عرض) گوشت را به پهنای 6 تا 8 سانتی‌متر ببرید.
  • طول کباب را 20 سانتی‌متر و وزن آن را تا 150 گم در نظر بگیرید.
  • هرچه به بالای کباب نزدیک‌تر شوید پهنای آن کم می‌شود.
  • سپس سیخ را از پایین به میان گوشت فرو برده و به سمت بالا حرکت دهید، تا سیخ کاملا میان گوشت قرار گیرد.
  • اضافه‌های گوشت را با کارد از دو طرف بگیرید تا کباب شکل منظم و زیبایی پیدا کند.
  • در ادامه با پشت چاقو و در جهت عکس برش‌ها، آهسته روی قسمت‌های کاردی شده بزنید تا بافت گوشت یکدست شود.

طرز تهیه کباب کوبیده


کباب کوبیده را می‌توان با گوشت‌های مختلفی همانند: گوشت گوسفند، گاو و مرغ درست کرد. محبوب‌ترین کباب کوبیده، کباب کوبیده تهیه شده با گوشت گوسفند با مقداری چربی است که طعم پیاز موجود در آن مناسب باشد.

مواد لازم

  • 200 گرم گوشت گوسفندی چرخ کرده
  • 40 گرم پیاز چرخ کرده
  • زعفران آسیاب شده
  • نمک

دستور العمل‌

  • در کل برای تهیه کباب کوبیده، 20 درصد پیاز و 80 درصد گوشت لازم است.
  • ابتدا گوشت گوسفندی را با چرخ دنده درشت، سپس چرخ دنده ریز چرخ می‌کنیم.
  • سپس پیاز را چرخ می‌کنیم و همراه با نمک و گوشت به مدت نیم ساعت ورز می‌دهیم.
  • به هر سیخ کباب، کمی زعفران اضافه می‌کنیم.
  • سپس گوشت‌های آماده شده را به سیخ کشیده و روی شعله کباب پز قرار می‌دهیم.
  • هر چند ثانیه سیخ‌ها را می‌چرخانیم تا کاملا بپزند.
  • سیخ‌های کباب را همراه با گوجه کبابی، ریحان، پیاز و سیب زمینی سرخ کرده تزیین کرده و سرو کنید.

طرز تهیه دلمه برگ مو


دُلمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه‌ای ترکی به معنی «پُرشده»است. دلمه را می‌توان با برگ انگور که به آن دلمه برگ مو گفته می‌شود (متداول‌ترین آن) فلفل دلمه، کدو گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد. 

مواد لازم

  • 1.5 پیمانه برنج نیم پز
  • ¼ پیمانه لپه
  • 250 گرم سبزی دلمه خرد شده
  • روغن
  • 2 عدد پیاز متوسط
  • فلفل و زردچوبه و نمک
  • 500 گرم گوشت چرخ کرده
  • 150 گرم برگ مو

دستور العمل‌

  • سبزی دلمه معمولا شامل تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، نعنا و پیازچه یا سیر سبز می‌شود.
  • برنج و لپه نیم پز، پیاز داغ طلایی روشن همراه با زردچوبه را با گوشت، کمی تفت داده و سایر مواد را اضافه کنید و بگذارید یک ساعت بپزد.
  • در حین پخت و زمانی که مقدار آب باقی مانده کمتر شد، می‌توانید چاشنی را اضافه کنید.
  • ساقه برگ را بپیچید و مواد را طوری بریزید که طرف براق آن بیرون دلمه قرار گیرد و مواد، نزدیک به محل چیدن دم برگ باشد. برگ را از همان محل روی مواد برگردانید. حال طرف چپ و راست برگ را روی آن برگردانید و در نهایت نوک برگ را روی بقیه بگذارید. اگر برگ‌ها پنجه‌ای است دو (یا نصف) برگ را روی هم قرار دهید تا شکاف برگ گرفته شود.
  • کف قابلمه را 2 تا 3 قاشق کره (یا روغن) بریزید و چند عدد برگ روی آن قرار دهید.
  • دلمه‌ها را طوری کنار هم بچینید که آخرین تای برگ در زیر قرار گیرد و با دلمه بعدی فاصله نداشته باشد و ظرف را پر کنید.
  • در آخر کار یک بشقاب چینی یا بلور را معکوس روی آن‌ها قرار دهید تا مانع از باز شدن دلمه‌ها هنگام جوشیدن شود.
  • تا روی دلمه‌ها آب بریزید. درب قابلمه را ببندید و پس از جوش آمدن مواد، حرارت را کم کنید تا آرام بپزد. در برخی شهرها مقداری گوجه سبز یا آلو یا آلوچه نیز لابه لای دلمه‌ها قرار می‌دهند.

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج


خورشت آلو اسفناج، یکی از انواع خورشت ایرانی است که می‌توان آن را با مرغ و یا گوشت تهیه کرد. سبزی مورد استفاده در طبخ این غذا اسفناج است.

مواد لازم

  • 500 گرم ماهیچه بدون استخوان یا 750 گرم گوشت با استخوان
  • 1 کیلوگرم اسفناج
  • 250 گرم آلو
  • روغن
  • 4 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  • آبغوره یا آبلیمو
  • نمک و فلفل

دستور العمل‌

  • گوشت را تکه‌تکه می‌کنیم و می‌شوییم و با 3 تا 4 قاشق پیاز سرخ کرده و 2 تا 3 لیوان آب در ظرفی می‌ریزیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم بپزد.
  • اسفناج را بعد از تمیز کردن و شستن کمی درشت‌تر خرد می‌کنیم و در نهایت با روغن کمی سرخ می‌کنیم.
  • توجه داشته باشید که سرخ کردن تا جایی ادامه یابد که کمی آب اسفناج کشیده شود.
  • سپس آلو را می‌شوییم و سبزی و آلو را با کمی نمک و فلفل داخل گوشت می‌ریزیم و می‌گذاریم خورشت چند جوش که بزند و روغن بیفتد.
  • در این مرحله می‌توانید خورشت آلو اسفناج را در ظرف کشید.
  • این خورشت را می‌توان بدون آلو نیز تهیه کرد، در اینصورت کمی آبغوره یا آبلیمو یا گرد غوره به خورشت اضافه کنید.