پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل شمال

روش تهیه میرزا قاسمی آسان است و کافی است یک بار امتحان کنید تا مشتری همیشگی این غذای ساده نونی و خوشمزه شوید.


مواد لازم

بادمجان: ۵ عدد

گوجه فرنگی درشت رنده شده: ۸ عدد

سیر: ۱ بوته متوسط

نمک، زردچوبه و فلفل قرمز: به مقدار دلخواه

تخم‌مرغ: ۲ یا ۳ عدد

روغن: به مقدار لازم


طرز تهیه میزرا قاسمی

برای درست کردن میرزا قاسمی(Mirza Ghasemi) مجلسی شمالی که در حقیقت یک غذای خوشمزه با بادمجان کبابی است ابتدا باید بادمجان‌ها را کبابی کنید. برای این کار می‌توانید از منقل، گریل یا شعله گاز استفاده کنید. بعد از کباب کردن بادمجان‌ها پوست آن‌ها گرفته و ساطوری خرد کنید.

گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید یا به روش بلانچ ابتدا یک دقیقه در آب جوش بریزید، پوست گوجه‌فرنگی را که ور آمد جدا کنید و سپس ساطوری خرد کنید. بوته سیر را پوست بگیرید و بکوبید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سیرهای کوبیده شده را تفت دهید. بلافاصله بعد از این‌که کمی بوی سیر بلند شد، بادمجان و گوجه‌ها را به سیر اضافه کرده و خوب هم بزنید.

باید آب گوجه فرنگی و بادمجان خوب گرفته شود و ترکیب گوجه و بادمجان به روغن بیفتد به همین منظور شعله گاز را کم کنید و درب ماهیتابه را بگذارید. ۱۵ دقیقه کافی است.

در مرحله بعد نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را اضافه کنید و هم بزنید. ترکیب گوجه و بادمجان را به گوشه‌ای از تابه برانید تا تخم‌مرغ‌ها را سرخ کنید.

در همان تابه تخم‌مرغ را در یک گوشه بشکنید و هم بزنید تا خوب سرخ شود. بعد از این‌که تخم‌مرغ کاملا سرخ شد سایر محتویات ماهیتابه را با تخم مرغ مخلوط کنید.

طرز تهیه سبزی پلو خوشمزه


سبزی‌پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. سبزی‌پلو را با مرغ یا گوشت یا ماهی سرخ کرده می‌خورند. سبزی‌پلو با ماهی و کوکو سبزی از قدیم خوراک عید ایرانیان بوده‌است.

مواد لازم

  • 3 پیمانه برنج
  • 1 پیمانه سبزی پلو (تره، جعفری، گشنیز، کمی شنبلیله)
  • روغن
  • نمک و فلفل
  • کمی زعفران ساییده شده
  • 3 تکه ماهی سفید

دستور العمل‌

  • برنج را قبلا خیس می‌کنیم، سبزی را به دقت تمیز می‌کنیم و می‌شوییم و داخل آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود.
  • برنج را آبکش می‌کنیم ولی کمی دان‌تر برمی‌داریم. ته قابلمه را 2 تا 3 قاشق روغن و یا کره آبکرده و به همراه نصف لیوان آب به کف قابلمه می‌ریزیم.
  • برنج داخل آبکش را کم‌کم در قابلمه می‌ریزیم و سبزی خرده کرده را به تدریج لابه‌لای برنج می‌پاشیم.
  • سپس برنج را دم می‌کنیم. هنگام کشیدن برنج مقداری زعفران ساییده را در آبجوش حل کرده و با کمی برنج مخلوط کرده و به عنوان سرکش برای تزیین روی برنج کشیده شده در دیس استفاده می‌کنیم.
  • ممکن است لابه‌لای سبزی پلو را هنگام دم کردن یک دسته سیر تازه تمیز کرده قرار دهیم.
  • ماهی‌ها را به روشی که در بالا گفته شد با نمک و فلفل و کمی روغن زیتون و آبلیمو مزه دار کنید.
  • بعد از 10 الی 15 دقیقه ماهی را درون روغن با حرارت ملایم سرخ کنید.

طرز تهیه فرنی خوشمزه


فرنی غذایی است که با آرد برنج و شیر و سایر افزودنیها پخته می‌شود و معمولا همراه غذای اصلی یا به عنوان دسر مصرف می‌شود.

مواد لازم

  • ½ لیتر شیر
  • 2 قاشق سوپخوری آرد برنج (50 گرم)
  • 4 قاشق سوپخوری شکر (100 گرم)
  • یک تا دو قاشق سوپخوری گلاب

دستور العمل‌

  • آرد برنج را در شیر حل می‌کنیم و شکر و گلاب را اضافه می‌نماییم و مایه را در ظرف لعابی می‌ریزیم.
  • سپس مایه را در ظرف لعابی می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مرتب هم می‌زنیم تا جوش آمده کمی غلیظ شود.
  • سپس در ظرف می‌کشیم و وقتی سرد شد صرف می‌نماییم.

طرز تهیه پاناکوتا


پاناکوتا یک دسر سنتی ایتالیایی است که ترجمه لغوی آن به معنای "خامه پخته شده" است. این خامه در اصل برای منطقه پیدمونت در ایتالیا است و ترکیبی از خامه شیرین شده و ژلاتین است.

مواد لازم

  • 1 پیمانه شیر
  • 1 پیمانه خامه صبحانه
  • ¼ قاشق چایخوری وانیل
  •  پیمانه شکر دانه ریز
  • میوه تازه برای تزیین
  • 3 قاشق چایخوری پودر ژلاتین

دستور العمل‌

  • شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • بعد از اینکه کمی حرارت شیر بالا رفت (دقت کنید شیر نباید بجوشد)، پودر ژلاتین را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا ژلاتین کاملا در شیر حل شود.
  • دقت کنید که در تمام مدت زمانی که ژلاتین را درون شیر حل می‌کنید، شیر نباید بجوشد.
  • در ظرفی دیگر شکر را به خامه اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
  • ترکیب خامه و شکر را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود و وانیل را هم اضافه کنید.
  • مخلوط خامه و شیر را از روی حرارت بردارید، برای چند دقیقه باز هم هم بزنید تا کمی از حرارت بیوفتد و سپس درون ظرف‌های مورد نظر بریزید. اگر احساس می‌کنید ژلاتین کاملا درون شیر حل نشده، ابتدا مایع را از صافی بگذرانید.
  • ظرف‌های پاناکوتا را برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.
  • هنگام سرو پاناکوتا را با انواع میوه‌های تازه و سس شکلات تزیین کنید.

طرز تهیه کیک یزدی


کیک یزدی یکی از خوشمزه‌ترین کیک‌های سنتی ایرانی است. دستور اصلی این کیک محبوب و خوش طعم به شهر باستانی یزد تعلق دارد.

مواد لازم

  • 225 گرم آرد سفید
  • 200 گرم شکر
  • 150 گرم روغن
  • 4 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق چایخوری جوش شیرین
  • 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر
  • ½ قاشق چایخوری وانیل
  • 1 پیمانه شیر یا ماست

دستور العمل‌

  • تخم مرغ و شکر را مخلوط می‌کنیم کمی به هم می‌زنیم بعد ظرف را در آب گرمی قرار می‌دهیم و مرتب به هم می‌زنیم تا شکر حل شده مایه کمی گرم شود.
  •  بعد مایه را از آب خارج می‌کنیم و باز هم آنرا خوب به هم می‌زنیم تا مایه سرد شود و بعد آرد را می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم و جوش شیرین و بیکینگ پودر و وانیل را در شیر یا ماست حل می‌کنیم.
  •  آنرا داخل مایه آرد و تخم مرغ می‌ریزیم و در آخر کار کره را کمی می‌زنیم تا نرم و لطیف شود و آنرا به مایه اضافه می‌کنیم و مایه را در قالب‌های کوچکی که قبلا کمی چرب کرده‌ایم می‌ریزیم و قالب‌ها را در سینی فر می‌چینیم.
  • سینی را در فر با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت 45 دقیقه قرار می‌دهیم.
  • کیک‌ها باید پف کرده و طلایی شوند و بعد از سرد شدن از قالب‌ها خارج می‌کنیم.