پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

طرز تهیه ترشی فلفل


ترشی فلفل یکی از انواع ترشی است که در میان ایرانیان از محبوبیت زیادی برخوردار است. البته در استان‌های جنوبی ایران به علت خوردن غذاهای تند از این ترشی استقبال بیشتری می‌شود.

مواد لازم

  • 500 گرم فلفل سبز تند
  • 1 لیتر سرکه
  • نمک به میزان لازم
  • چند شاخه ترخون و نعنا
  • 1 بوته سیر

دستور العمل‌

  • 3 لیتر آب را با 3 قاشق نمک مخلوط می‌کنیم و می‌جوشانیم.
  • آب جوشیده را می‌گذاریم سرد شود.
  • فلفل‌ها را می‌شوییم و 3 روز در آب نمک می‌گذاریم بماند.
  •  بعد از 3 روز فلفل‌ها را آبکش می‌کنیم تا آب آن‌ها گرفته شود.
  •  سیر را حبه حبه پاک می‌کنیم.
  • نعنا و ترخون را نیز پاک می‌کنیم و شستشو می‌دهیم و می‌گذاریم حتما آب آن‌ها برو و خیس نباشد.
  • ظرف مناسب شیشه‌ای را در نظر می‌گیریم و یک ردیف فلفل در آن می‌گذاریم و بقیه اقلام را یک ردیف می‌گذاریم.
  • به همین ترتیب تا تمام فلفل‌ها و مواد در ظرف پر شوند. بعد شیشه را با سرکه پُر می‌کنیم و یک روز در آن را باز می‌گذاریم.
  •  بعد از یک روز درب ظرف را محکم می‌بندیم و پس از حدود پانزده روز ترشی ما آماده است.

طرز تهیه خیار شور


خیار شور یکی از انواع چاشنی‌هاست. برای تهیه خیار شور از خیار ریز و قلمی، انواع سبزیجات معطر و سیر استفاده می‌شود.

مواد لازم

  • 2 کیلوگرم خیار ریز مخصوص خیار شور
  • 500 گرم نعنا، شوید و ترخون
  • 2 لیوان سرکه
  • ½ لیوان نمک
  • 1 بوته سیر
  • 6 عدد فلفل سبز تند
  • 16 لیوان آب

دستور العمل‌

  • خیارها را پس از شستشو روی پارچه قرار دهید تا کاملا خشک و بدون آب شود.
  • سبزیجات را پس از تمیز کردن شسته و روی پارچه قرار می‌دهیم تا آب آن‌ها هم گرفته شود.
  • در ظرف دلخواه مقداری سبزی و حبه سیر ریخته و خیارها را روی آن قرار می‌دهیم.
  • باز مقداری سبزی، حبه سیر و فلفل به همین طریق عمل کرده تا مواد کاملا داخل ظرف قرار گیرند.
  • سپس 16 لیوان آب را همراه با نصف لیوان نمک روی حرارت می‌جوشانیم.
  • سپس 2 لیوان سرکه را اضافه کرده و پس از جوش مجدد داغ روی خیارها ریخته و درب آن را فوری می‌بندیم.
  • پس از خنک شدن ظرف را در جای خنک و تاریک قرار دهید.
  •  پس از یکماه خیار شور آماده مصرف خواهد بود.

طرز تهیه باقالی پلو


باقلاپلو یا در بیان روزانه باقالی‌پلو، یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که معمولا در جشن‌ها و مهمانی‌ها از آن استفاده می‌شود و البته در مهمانی آن را با گوشت بر سر سفره می‌آورند و به آن «باقالی‌پلو با گوشت» می‌گویند.

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه ماهیچه

  • 2 عدد ماهیچه گوسفندی (ران)
  • 100 گرم کره و روغن مایع
  • 1 عدد چوب دارچین
  • 1 قاشق چای خوری روغن حیوانی
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زعفران آب کرده
  • 4 عدد پیاز بزرگ حلقه ای خرد شده

مواد لازم برای تهیه باقالی پلو

  • 4 پیمانه برنج
  • 100 گرم کره یا روغن حیوانی

دستور العمل‌

طرز تهیه ماهیچه باقالی پلو

  • پیازها را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
  • ماهیچه را به پیاز سرخ کرده اضافه کنید. ماهیچه را با 2 پیمانه آب، برگ بو، چوب دارچین، رزماری و فلفل سیاه روی حرارت متوسط قرار دهید تا خوب بپزد و آب آن کشیده شود، طوریکه نصف پیمانه از آب آن باقی بماند.
  • در اواسط پخت نمک را اضافه کنید.
  • بعد از اینکه گوشت ماهیچه کامل پخت، زعفران را اضافه کرده و مخلوط کنید.

طرز تهیه باقالی پلو

  • در کاسه‌ای برنج را همراه نمک، به مدت 6 تا 8 ساعت خیس کرده و هنگام پخت آب آن را خالی کنید.
  • در قابلمه ای آب را جوش آورده و برنج را همراه باقالی داخل آب جوش بریزید و به مدت 12 تا 15 دقیقه بجوشانید. (کف روی آن را بگیرید و دور بریزید)
  • بعد از مغز پخت شدن برنج و باقالی، آن‌ها را در آبکش بریزید.
  • در قابلمه مقداری روغن ریخته و سپس کف قابلمه را با نان لواش بپوشانید و مقداری مخلوط برنج  باقالی روی آن بریزید، سپس شوید اضافه کنید.
  • این روند را همینطور ادامه دهید تا برنج و شوید تمام شود.
  • درب قابلمه را بگذارید. زمانی که بخار آن بلند شد، کره آب شده را روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا دم بکشد.
  • در نهایت برنج را بر روی دیس کشیده و ماهیچه‌ها را در اطراف باقالی پلو قرار دهید.

طرز تهیه آش جو


آش جو یکی از انواع آش ایرانی است که محبوبیت زیادی داشته و معمولا در روزهای سرد سال پخته می‌شود. در تهیه این آش از انواع حبوبات، جو، سبزی و ... استفاده می‌شود.

مواد لازم

  • 500 گرم گوشت سردست گوسفند (دلخواه)
  • 500 گرم جو پوست کنده
  • 1 قاشق غذاخوری سیر داغ (دلخواه)
  • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
  • 1 کیلوگرم سبزی آش پاک شده و خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، کمی شوید، برگ چغندر، اسفناج)
  • روغن مایع
  • 3 پیمانه لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، عدس
  • 1 قاشق مرباخوری نعنا خشک
  • کشک به مقدار لازم
  • نمک و فلفل
  • پیازداغ

دستور العمل‌

  • گوشت را همراه با پیاز و کمی فلفل کاملا بپزید. تا استخوان جدا شود.
  • جو را با 2 لیتر آب بپزید. آب حبوبات را خیس کرده، خالی کنید و بگذارید با مقداری آب، جوش بیاید.
  • وقتی به جوش آمد، شعله را خاموش و حبوبات را آبکش کنید تا نفخ آن برود.
  • سپس داخل یک قابلمه بزرگتر بریزید و پیاز داغ، زردچوبه و جوی کاملا پخته و حبوبات را اضافه کنید و تا نیمه قابلمه را آب بریزید و بگذارید محتویات آن بپزد.
  •  گوشتی که به خوبی پخته شده است، همراه با آب و کمی نمک به مواد اضافه کنید. وقتی آش جوش آمد، سبزی‌ها را اضافه کرده و شعله زیر قابلمه را کم کنید.
  • آش را مرتب با کفگیر هم بزنید تا ته نگیرد.
  • در صورت استفاده از سیر داغ، در این مرحله باید آن را کنید.
  • صبر کنید تا سبزی‌ها بپزد و آش جا بیفتد.
  • یک ساعت آخر کشک را نیز اضافه کنید و دفعات هم زدن آش را بیشتر کنید، زیرا امکان ته گرفتن آش با ریختن کشک بیشتر می‌شود.
  • نمک آش را نیز بعد از ریختن کشک اندازه کنید. سپس آن را در ظرف مناسب ریخته و روی آن را با نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.
  • آش جو را می‌توان بدون گوشت نیز درست کرد که سبکتر است و زودتر هضم می‌شود.

طرز تهیه خورشت بادمجان


خورشت بادمجان و خورشت قرمه سبزی دو غذای ایرانی محبوب هستند که رقابت تنگاتنگی برای کسب بهترین غذای ایرانی را دارند!

مواد لازم

  • 500 گرم گوشت ماهیچه یا مغز ران یا 750 گرم گوشت با استخوان
  • 8 تا 10 عدد بادمجان متوسط قلمی
  • 2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  • 1 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
  • 2 قاشق سوپخوری آبلیمو
  • روغن
  • نمک، فلفل و زردچوبه

دستور العمل‌

  • ابتدا گوشت را تکه‌تکه می‌کنیم و می‌شوییم و با پیاز و 3 تا 4 لیوان آب می‌گذاریم کاملا بپزد.
  • سپس کمی نمک و فلفل می‌زنیم و آب گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی را (که در کمی آب حل کرده‌ایم) داخل گوشت می‌ریزیم و کمی آبلیمو می‌زنیم.
  • باید گوشت بعد از طبخ یک لیوان تقریبا بیشتر آب نداشته باشد، آنگاه پوست بادمجان‌ها را کنده و میان آن‌ها را برش می‌دهیم و کمی نمک به بادمجان‌ها می‌زنیم و بلافاصله آن‌ها را در روغن فراوان سرخ می‌کنیم.
  • توجه داشته باشید که بادمجان‌ها طلایی شوند و مغز آن‌ها کاملا بپزد.
  • در این مرحله بادمجان را روی گوشت می‌چینیم تا با آب گوشت چند جوش بزند، البته باید مراقب باشید که بادمجان‌ها له نشود.
  • ممکن است چند عدد گوجه فرنگی ریز را جداگانه در روغن کمی سرخ کرده و هنگام کشیدن خورشت بادمجان آن را دور دیس ریخت.
  • همچنین می‌توانید 250 گرم غوره سرخ کرده روی بادمجان بریزید.