پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ و هویج

زرشک پلو با مرغ یکی از غذا‌های اصلی ما ایرانی‌ها است به طوری که پای ثابت تمام مهمانی‌ها و مجالس است و این غذا در بین ما ایرانی‌ها محبوبیت بالایی دارد. برای درست کردن زرشک پلو می‌توانید از انواع سبزیجات هم کمک بگیرید. هویج یکی از سبزیجاتی است که ترکیب خوبی با مرغ میسازد. شما میتوانید هویج را به صورت سرخ شده یا آب پز کنار زرشک پلو بگذارید. 


مواد لازم 

  • مرغ ۴ تکه
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • هویج متوسط ۲ عدد
  • ساقه کرفس ۲ تا ۳ عدد
  • زردچوبه ۱ و ۱/۲ قاشق مرباخوری
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • رب ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • قرص استاک مرغ ۱/۵ عدد
  • زعفران دم کرده غلیظ ۶ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • زرشک ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • شکر ۴ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته ۷۵ گرم
  • خلال بادام ۷۵ گرم
  • روغن یا کره به مقدار لازم
  • برنج ۴ پیمانه


طرز تهیه زرشک پلو


  • بعد از اینکه مرغ را مزه دار کردید مرغ + پیاز نگینی خرد شده + زردچوبه + هویج خرد شده + ساقه کرفس خرد شده + ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع را روی حرارت متوسط به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تفت دهید و در این مدت مرتب مرغ زیر و رو کنید تا همه قسمت‌های مرغ کمی سرخ شود.

  • بعد از سرخ کردن مرغ‌ها، پیاز را پوست بکنید و نگینی خرد کنید و آن‌ها را به قابلمه اضافه کنید. کمی نمک و زردچوبه و فلفل نیز به مرغ اضافه کنید. بعد از این مرحله دو لیوان آب به مرغ اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزند.

  • در این مرحله می‌توانید به آماده کردن و دم کردن برنج بپردازید.

  • بعد از اینکه مرغ‌ها به خوبی پخته شد، آن‌ها را از درون آب مرغ بیرون بیاورید و کناری بگذارید. 1 قاشق رب گوجه فرنگی را به آب مرغ اضافه کنید و اجازه دهید کمی بجوشد. سپس آب مرغ را از روی گاز بردارید.

  • درون یک ماهیتابه کوچک، کمی روغن بریزید، زرشک‌های شسته شده را به آن اضافه کنید و در آخر یک قاشق زعفران دم کرده را روی آن بریزید و بگذارید برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بخورند.

  • بعد از دم کشیدن برنج، آب مرغ را در ظرف کوچکی بریزید. برنج را درون بشقاب مورد نظر بکشید و آن را با زرشک تزیین کنید و تکه‌های مرغ را کنار برنج قرار دهید.


منبع : Zereshk Polo

طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه برای تابستان

آب دوغ خیار (Abdoogh Khiar)  به عنوان یک غذای محبوب در فصل گرما، یکی از سالم‌ترین غذاها است که می‌تواند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را تامین کند. نعناع و ریحان در آن ضد نفخ و ضد سوزش معده هستند. ترخون آن معطر و اشتها آور است، خیار موجود در آن دارای ویتامین C است و عطش را فرو می‌نشاند.


مواد لازم 

  • ماست 200 گرم
  • خیار خرد شده 2 عدد 
  • گردو خرد شده 100 گرم
  • گل محمدی خشک 
  • دوغ 
  • کشمش 50 گرم
  • سبزی معطر خشک دو قاشق غذا خوری
  • آب به مقدار لازم

طرز تهیه آب دوغ خیار

  • ماست کم چرب را کاملا هم بزنید تا یکدست شود.
  • آب را به ماست اضافه کنید و آرام هم بزنید.
  • گردو را خرد کنید و همراه کشمش، نمک و فلفل به دوغ اضافه کنید. (می‌توانید به جای ماست از دوغ‌های آماده طعم دار یا کفیر استفاده کنید.)
  • خیار را نگینی خرد کنید و همراه سبزی و گل محمدی به بقیه مواد اضافه کنید.
  • اضافه کردن سبزی خوردن تازه و خرد شده به این غذا آن را خوشمزه تر می‌کند. می‌توانید به آب دوغ خیار پیاز و یخ هم اضافه کنید تا در روزهای گرم تابستانی روحتان را جلا دهد.

طرز تهیه معجون


معجون که از مخلوط مواد مغذی مانند: گردو، فندق، پسته، کنجد به همراه شیر و موز به دست می‌آید هواداران بسیار زیادی دارد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه معجون را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

  • 1 لیوان شیر سرد
  • 300 گرم بستنی
  • 1 قاشق غذاخوری گردو خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری پودر نارگیل
  • 1 قاشق غذاخوری کنجد بو داده
  • ¼ قاشق مرباخوری دارچین
  • 2 قاشق غذاخوری خامه
  • 1 قاشق غذاخوری فندق آسیاب شده
  • 100 گرم خرما بدون پوست
  • 2 عدد موز
  • 1 قاشق غذاخوری عسل

دستور العمل‌

  • تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و آن را روشن کنید، آنقدر مخلوط کنید تا مواد یکدست و غلیظ شده و حالت کش دار پیدا کنند.
  • معجون آماده شده را درون لیوان‌های مورد نظر بریزید و سرو کنید.
  • می‌توانید درون هر لیوان یک موز نصفه نیز قرار دهید تا معجون مخصوص‌تر و خوشمزه‌تری داشته باشید.

طرز تهیه تاس کباب

تاس کباب یکی از غذاهای ایرانی معروف است که در طبخ آن از آلو، گوشت قرمز، سیب قرمز، سیب زرد، به،  دارچین، پیاز، سیب زمینی، هویج و گوجه فرنگی، استفاده می‌شود و این غذا را با نان و بعضا با برنج مصرف می‌کنند.

مواد لازم

  • 2 عدد به متوسط
  • 3 عدد پیاز متوسط
  • 3 عدد هویج متوسط
  • 250 گرم گوشت گوسفند با مقداری دنبه
  • 2 عدد سیب زمینی متوسط
  • 6 عدد آلو خورشتی
  • نمک فلفل زردچوبه به مقدار کافی
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 2 عدد گوجه فرنگی متوسط

دستور العمل‌

  • اول یک عدد پیاز را حلقه می‌کنیم. فقط نازک نباشد، قطر پیاز حدود یک سانتی متر باشد.
  • در صورت تمایل دنبه را اول در ته ظرف می‌چینیم، سپس پیاز را روی دنبه‌ها قرار می‌دهیم.
  •  بعد به ترتیب گوشت خورشتی خرد شده، به، هویج و … تا مواد تمام شود و در آخر سیب زمینی‌ها را روی مواد چیده و گوجه فرنگی حلقه شده را روی سیب زمینی‌ها می‌چینیم. به این دلیل که سیب زمینی‌ها له نشوند.
  • سپس نمک و زردچوبه و فلفل را روی تمام مواد پاشیده و بدون اینکه آب داخل قابلمه ریخته شود و روی شعله ملایم گاز قرار می‌دهیم تا دنبه‌ها با حرارت ملایم آب شوند و طعم غذا را خوشمزه و در عین حال چربی غذا را تامین کنند.
  • بعد از اینکه حدود یک ربع گذشت بخار می‌کند و مقداری آب می‌اندازد.
  • سپس به اندازه 1 الی 2 لیوان آب ولرم روی تمام خوراک تاس کباب ریخته و دو قاشق رب را هم روی تاس کباب می‌ریزیم و درب ظرف رو محکم می‌بندیم و و با شعله ملایم می‌گذاریم بپزد.
  • 30 دقیقه ساعت به انتهای پخت که رسید آلو خورشتی‌ها را خوب شستشو می‌دهیم تا شن نداشته باشد و روی تاس کباب ریخته و نیم ساعت دیگر می‌گذاریم تا آلوها هم پخته شوند.
  • در آخرین مراحل بعد از پخت با کف‌گیر مواد را در بشقاب گود چیده و با سبزی خوردن و پیاز و نون سنگک نوش جان کنید.
  • در این تاس کباب من آلو سیاه داشتم ریختم که رنگ خوراک را کمی تیره کرده است.
  • شما از آلو خورشتی استفاده کنید. می‌توانید بجای آلو از لواشک آلو بین تاس کباب استفاده کنید که خیلی هم خوشمزه است.

طرز تهیه خورشت کدو


دو از جمله صیفی‌جات خوش طعم است که در خورشت‌های مختلفی استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه خورشت کدو را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

  • 1 عدد سینه مرغ
  • 5 الی 6 عدد کدو سبز
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 1 عدد پیاز
  • آبغوره به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه

دستور العمل‌

  • بسته به سلیقه خود می‌توانید پوست کدوها را بگیرید و یا خیر.
  • داخل ماهی‌تابه کمی روغن ریخته و بعد از اینکه کدوها را با چاقو برش دادید، سرخ کنید.
  • می‌توانید لابه‌لای برش‌ کدو را نمک بزنید.
  • سعی کنید کدوها خیلی سرخ نشوند، طلایی شدن کدو کافیست.
  • وقتی کدوها سرخ شدن و پختن از ماهیتابه خارج می‌کنیم و بعد مرغ‌هایی که به اندازه دلخواه برش دادیم را با کمی نمک، فلفل و زردچوبه داخل ماهیتابه می‌ریزیم.
  • مرغ را تفت داده تا هر دو طرف آن سرخ شده و کمی بپزند.
  • حالا مرغ را خارج کرده و پیاز داغ تهیه می‌کنیم.
  • سپس رب گوجه رو به پیاز اضافه کرده و بعد زردچوبه، نمک و فلفل هم می‌ریزیم و رب رو تفت می‌دهیم.
  • رب را کاملا تفت می‌دهیم تا خوب سرخ شده و مزه دار شود.
  • حالا به مخلوط تهیه شده حدود 2 لیوان آب اضافه کرده و مرغ‌ها را هم داخل ماهی‌تابه می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا برای 30 دقیقه با سس بپزد.
  • بعد که آب خورشت کمی کشیده شده کدوها را هم اضافه کرده و خورشت را مزه‌دار می‌کنیم و به مقدار لازم آبغوره و در صورت نیاز نمک اضافه می‌کنیم.
  • وقتی آب خورشت کشیده شد و جا افتاد، خورشت آماده سرو کردن است.