پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

پنکیک شکلاتی

دنیای غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

طرز تهیه خورشت ماست


خورشت ماست غذایی بومی اصفهان است. این غذا از ماست چکیده، گوشت گردن گوسفند، زعفران تهیه می‌شود و در آن کمی زرشک و خلال پرتقال یا نارنج می‌ریزند.

مواد لازم

  • 1 عدد مرغ در حدود 1250 گرم
  • 1 کیلوگرم ماست چکیده
  • 1 قاشق مرباخوری زعفران
  • 1 لیوان خلال نارنج یا پرتقال
  • 2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

دستور العمل‌

  • مرغ را پاک کرده و با پیاز سرخ کرده و کمی نمک و 1 تا 2 لیوان آب در ظرفی می‌ریزیم و می‌گذاریم تا کاملا پخته شود.
  • به طوریکه که بعد از پخته شدن کمی آب داشته باشد.
  • سپس زعفران ساییده و کمی نمک و فلفل و خلال نارنج یا پرتقال را به آن اضافه می‌کنیم.
  •  چند جوش که زد مرغ را از داخل ظرف بیرون می‌آوریم و قطعه قطعه یا درسته در دیس می‌گذاریم و حرارت خورشت را ملایم می‌کنیم.
  • ماست را خوب به هم می‌زنیم تا کاملا صاف شود و داخل خورشت می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم و بلافاصله داخل دیس روی مرغ می‌کشیم.
  • نکته حساس در مورد خورشت ماست این است که بعد از ریختن ماست خورشت نباید بجوشد. کافیست که فقط ماست گرم شود.
  •  بدون خلال نیز می‌توان خورشت ماست را تهیه کرد. همچنین با گوشت نیز می‌شود خورشت را تهیه کرد، پیشنهاد ما به شما 500 گرم گوشت بدون استخوان خواهد بود.
  • می‎توانید برای خوش طعم‌تر شدن غذا 1 تا 2 قاشق سوپخوری زرشک سرخ کرده نیز در خورشت ماست بریزید.

طرز تهیه بریانی سنتی


امکان ندارد به اصفهان سفر کرده باشید و بریانی نوش جان نکرده باشید! این غذای خوشمزه نه تنها در اصفهان بلکه شهرتی جهانی دارد و بسیاری از گردشگران برای نوش جان کردن آن از سراسر ایران و جهان برای خوردن آن به این شهر تاریخی سفر می‌کنند.

مواد لازم

  • 1 کیلوگرم گوشت سردست یا گردن که باید کمی چرب باشد و بدون استخوان
  • 1 قاشق سوپخوری ادویه
  • 12 تکه نان
  • 50 گرم دنبه
  • 100 گرم جگر سفید گوسفند

دستور العمل‌

  • ابتدا گوشت را تکه‌تکه می‌کنیم با 3 تا 4 لیوان آب و 2 تا 3 عدد پیاز خرد کرده و دنبه در حرارت ملایم می‌گذاریم کاملا بپزد و آب آن به خورد گوشت برود.
  • جگر سفید را هم با کمی آب و پیاز، کمی روغن و نمک و فلفل با حرارت ملایم بپزید. بعد از اینکه آب آن کاملا خشک شد، جگر سفید را از روی حرارت بردارید و چرخ کنید.
  •  در اواخر طبخ کمی نمک و فلفل و 1 قاشق ادویه را با آن مخلوط می‌کنیم و گوشت را از روی آتش برداشته و خوب ساطوری می‌کنیم و با دنبه چرخ شده کاملا مخلوط می‌کنیم.
  • در این مرحله تابه را می‌گذاریم داغ شود و گوشت را در تابه می‌ریزیم و آن را روی آتش می‌گذاریم تا گوشت به روغن بیفتد.
  • سپس نان‌ها را در فر یا تابه دیگر کمی برشته می‌کنیم روی هر قطعه نان مقداری گوشت می‌گذاریم و یک قطعه نان دیگر را روی آن قرار می‌دهیم.
  • البته توجه داشته باشید که در اصفهان رسم است که کفگیر مخصوص را داغ می‌کنند و گوشت را برای هر نفر روی آن برشته می‌کنند، البته روشی که ما معرفی کردیم ساده‌تر و راحتتر است.

طرز تهیه خورشت خلال بادام

خورشت خلال بادام یک خورشت کرمانشاهی است. که از بادام‌های خلال شده به همراه گوشت، زرشک سیاه و لیمو عمانی تهیه می‌شود و کرمانشاهی‌ها در تهیه آن از روغن کرمانشاهی استفاده می‌کنند.

مواد لازم

  • 700 گرم گوشت گوساله
  • 100 گرم خلال بادام
  •  فنجان زرشک
  • 1 عدد پیاز
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک و زعفران به مقدار کافی
  • لیمو عمانی به مقدار کافی
  • روغن

دستور العمل‌

  • برای شروع ابتدا خلال بادام را به مدت 1 ساعت در یک ظرف آب خیس کنید تا کاملا نرم شوند.
  • گوشت را خرد کنید و سپس بشویید.
  • پیازها را ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت می‌دهیم. بعد از اینکه پیازها طلایی شدند گوشت را به ظرف اضافه کنید و چند دقیقه آن را تفت دهید.
  • بعد از اینکه گوشت‌ها به تفت داده شدند، زعفران آب کرده را به این مخلوط اضافه می‌کنیم.
  • سپس 3 لیوان آب را به همراه خلال بادام به ظرف اضافه کرده و می‌گذاریم تا گوشت و بادام به خوبی بپزند.
  •  قبل از اینکه مخلوط به طور کامل بپزد، زرشک و رب گوجه فرنگی را در یک ظرف مجزا سرخ کرده و به خورشت اضافه می‌کنیم. و در مرحله آخر لیمو عمانی را به خورشت اضافه می‌کنیم.
  • بعد از اضافه کردن زرشک، رب و لیمو عمانی اجازه دهید تا خورشت به مدت 15 دقیقه دیگر بجوشد تا فرایند پخت به طور کامل طی شود.

طرز تهیه نان برنجی


نان برنجی نام یک نوع شیرینی محلی سوغات شهر کرمانشاه ، قزوین و چند شهر دیگر ایران است. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه نان برنجی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

  • 1 کیلوگرم آرد برنج سفید و خیلی نرم
  • 500 گرم روغن
  • 350 گرم پودر قند
  • 1 پیمانه گلاب
  • 2 عدد تخم مرغ

دستور العمل‌

  • روغن و خاک قند و زرده تخم مرغ‌ها را مخلوط می‌کنیم و می‌زنیم تا کاملا نرم و لطیف شود.
  • سپس سفیده تخم مرغ‌ها را جداگانه آنقدر می‌زنیم که سفت شود و فرم بگیرد.
  • آنگاه گلاب و سفیده تخم مرغ را با روغن و خاک قند مخلوط می‌کنیم.
  •  آرد را درون ظرف ریخته و شروع به هم زدن می‌کنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.
  • این خمیر به نسبت بسیاری از خمیرها کمی شل است.
  • بعد از چند ساعت ماندن نرمی آن به حد کافی می‌شود.
  • خمیر را در یک کیسه نایلونی ریخته و اجازه می‌دهیم 24 ساعت بماند.
  • سپس خمیر را روی میز به قطر نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم.
  • برای اینکه خمیر به وردنه نچسبد یک ورقه کاغذ نازک روغنی روی خمیر باید گذاشت.
  • بعد با قالب‌های مخصوص گرد خمیر را می‌بریم و با قالب مخصوص دیگر روی آن نقشه می‌اندازیم.
  • سپس آن‌ها را درون سینی فر چیده و در فر با حرارت 300 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه می‌پزیم.
  • هنگامی که شیرینی کم تغییر رنگ داد آن را از سینی خارج کرده و اجازه می‌دهیم خنک شود.
  • ممکن است نان برنجی با دست و بدون قالب تهیه شود در این صورت خمیر گلوله‌های کوچکی به اندازه یک فندق برمی‌داریم و داخل دست گرد و پهن می‌کنیم.
  • روی آن را با شی استوانه شکل نقشه می‌اندازیم و به طریق فوق می‌پزیم.

طرز تهیه شنیسل مرغ


شنیسل مرغ یک غذای ساده است که در صورت داشتن فیله مرغ می‌توانید آن را در عرض چند دقیقه تهیه کنید. این غذا معمولا با سیب زمینی سرخ کرده و همچنین انواع سس گوجه فرنگی سرو می‌شود. 

مواد لازم

  • 2 عدد فیله مرغ
  • 1 پیمانه آرد
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 1 پیمانه پودر سوخاری
  • 1 قاشق چایخوری فلفل قرمز
  • 1 قاشق غذاخوری کنجد در صورت تمایل
  • روغن سرخ کردنی

دستور العمل‌

  • ابتدا فیله‌ها رو بین دو پلاستیک قرار بدید و با بیفتک کوب بکوبید.
  • اگر هم بیفتک کوب ندارید می‌توانید با ضربه زدن با چنگال و یا پشت چاقو فیله‌ها رو بکوبید.
  • در سه ظرف آرد و تخم مرغ‌ها و پودر سوخاری رو آماده کنید.
  • تخم مرغ‌ها را با یک چنگال خوب به هم بزنی تا مایه‌ای یکدست ایجاد شود.
  • به همراه پودر سوخاری نمک، فلفل قرمز و کنجد مخلوط کنید و بعد هم در روغن داغ سرخ کنید.
  • برای شنیسل باید روغن داغ داغ شود در حدی که اگه قاشق را در روغن قرار دهید دور آن حباب‌های ریز تشکیل شود.
  • هر طرف شنیسل حدود ۳-۴ دقیقه وقت لازم دارد تا کاملا سرخ شود.
  • وقتی دو طرفش تغییر رنگ داد و طلایی شد از ظرف روغن خارج کنید و روی دستمال قرار بدید تا روغن آن گرفته شود.
  • در نهایت روی دستمال قرار بدید تا روغن آن گرفته شود.
  • در انتها هم می‌توانید در کنار سالاد شیرازی و یا سیب زمینی سرخ کرده و یک سس خوشمزه نوش جان کنید.