قورمه سبزی مجلسی جا افتاده و به روغن افتاده از جمله خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است. قورمه سبزی را با انواع گوشت قرمز و گوشت مرغ و لوبیاهای مختلف درست میکنند.
مواد لازم
طرز تهیه قورمه سبزی
لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آبشان را عوض کنید. برای درست کردن خورش قورمه سبزی جا افتاده ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. پیازها که سبک و طلایی شد گوشت را اضافه کنید. گوشت خورشتی را زیاد ریز نکنید. گوشت را خوب با پیاز و روغن و فلفل و زردچوبه تفت دهید. نمک را در نیم ساعت پایانی اضافه کنید تا گوشت و حبوبات خوب بپزیند. شعله گاز را کم کنید تا گوشت آرام آرام بپزد.
لوبیاهای خیس خورده را به گوشت اضافه کنید و خورش را روی شعله ملایم گاز بپزید. بعد از یک ساعت سبزی شامل گشنیز و جعفری را اضافه کنید. ۱ ساعت به پایان پخت باقی مانده سبزی قورمه شامل تره و اسفناج که جداگانه تفت دادهاید را به همراه لیموعمانی که در آب جوش کمی جوشاندهاید هم اضافه کنید.
خورش قورمه سبزی جا افتاده آب و دونش جدا نیست. برای اینکه خورش قورمه سبزی جا افتاده به روغن بیفتد در ۵ دقیقه پایانی پخت شعله را خیلی ملایم کنید تا خورش به روغن بیفتد.
نکات پخت قورمه سبزی خوش رنگ
منبع : Ghormeh Sabzi
کیک یزدی یکی از خوشمزهترین کیکهای سنتی ایرانی است. دستور اصلی این کیک محبوب و خوش طعم به شهر باستانی یزد تعلق دارد. برای معطر شدن کیک یزدی از هل و گلاب استفاده می شود.
خواص هل در طرز تهیه کیک یزدی
چای هل یکی از بهترین انواع نوشیدنیهایی است که خستگی شما را در یک روز سخت کاری از تن بیرون میکند. البته نقش چای در کنار هل را نمیتوان نادیده گرفت ولی آنچه که شما را سرحالتر میسازد وجود هل در نوشیدنی است. انواع هل در دنیا وجود دارد که هل سبز در ایران مشهورترین و رایجترین نوع آن است. هل در ایران به صورت غذایی مصرف میشود ولی در سایر نقاط دنیا از آن روغن و همچنین پودر مخصوص تولید میشود. هل همچنین در صنعت عطر نیز کاربرد فراوانی دارد. خواص هل بسیار زیاد است.
از جمله فواید سلامت هل میتوان به حفاظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبی و عروقی، و بهبود جریان خون در بدن اشاره کرد.
این گیاه برای درمان بیماریهای دهان و دندان و عفونتهای دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت، و سوزاک مفید است. افزون بر ین موارد در طب سنتی هندی و چینی باور بر این بوده است که هل درمانی برای عفونتهای دندان و لثه، ناراحتی گلو، گرفتگی ریه، سل ریوی، التهاب پلک، اختلالات گوارشی، ناراحتی کلیه، و سنگ کیسه صفرا محسوب شده و به عنوان یک پادزهر برای سموم و زهرها نیز کاربرد داشته است.
مسلماً همه شما دانه هل را از نزدیک دیدهاید، دانههایی به شکل سبز رنگ که عطر خاصی به همراه دارند و غذا و نوشیدنی را معطر میکنند. ویژگیهایی که دانه هل را افزودنی مناسب برای نوشیدنی و غذا کرده است اشتهاآوری، گرمابخشی و عطر خوش است. روغن هل در هندوستان و خاورمیانه به عنوان افزودنی به شیرینها استفاده میشود. هر چند در ایران نیز در برخی از شیرینیها مقداری هل به عنوان طعم دهنده اضافه میشود.
مواد لازم
225 گرم آرد سفید
200 گرم شکر
150 گرم روغن
4 عدد تخم مرغ
1 قاشق چایخوری جوش شیرین
1 قاشق چایخوری بکینگ پودر
½ قاشق چایخوری وانیل
1 پیمانه شیر یا ماست
دستور العمل
تخم مرغ و شکر را مخلوط میکنیم کمی به هم میزنیم بعد ظرف را در آب گرمی قرار میدهیم و مرتب به هم میزنیم تا شکر حل شده مایه کمی گرم شود.
بعد مایه را از آب خارج میکنیم و باز هم آنرا خوب به هم میزنیم تا مایه سرد شود و بعد آرد را میریزیم و مخلوط میکنیم و جوش شیرین و بیکینگ پودر و وانیل را در شیر یا ماست حل میکنیم.
آنرا داخل مایه آرد و تخم مرغ میریزیم و در آخر کار کره را کمی میزنیم تا نرم و لطیف شود و آنرا به مایه اضافه میکنیم و مایه را در قالبهای کوچکی که قبلا کمی چرب کردهایم میریزیم و قالبها را در سینی فر میچینیم.
سینی را در فر با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت 45 دقیقه قرار میدهیم.
کیکها باید پف کرده و طلایی شوند و بعد از سرد شدن از قالبها خارج میکنیم.
منبع: Cake Yazdi
جوجه کباب ماستی طعم متفاوت و خوشمزهای دارد و در طرز آن از سینه مرغ، پیاز، ماست چکیده، پودر سیر، روغن زیتون، فلفل سیاه و نمک استفاده میشود و شما میتوانید این جوجه کباب خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
روش تهیه جوجه کباب ماستی
منبع : Joojeh Kabab
طرز تهیه کوفته تبریزی که ما آن را به نام کوفته تبریزی اصل میشناسیم نسخههای مختلفی دارد زیرا کوفته یک غذای بینالمللی است. علاوه بر اینکه در کشورهای مختلف دنیا کوفته را به روشهای مختلف درست میکنند، کوفتههای هر کدام از مناطق ایران هم رنگ و طعم و مواد خاص خودشان را دارند. در حالی که تهرانیهای قدیمی کوفته را با طعم و بوی هوسانگیزی درست میکنند، کاشانیها و شیرازیها هم برای روش پخت کوفته مختص به خودشان را دارند.
در این بخش قصد داریم روش طرز تهیه کوفته تبریزی را درون ماکروویو آموزش دهیم. توجه داشته باشید که برای تهیه این غذا باید مطابق زیر عمل کنید تا غذایی خوشمزه داشته باشید.
میتوانید برای مواد داخل کوفتهها از زرشک هم استفاده کنید. اگر بخواهید میتوانید تمام مایه را به صوت یک کوفته بزرگ درآورید، ولی ظرف پخت باید بزرگ باشد و زمان را هم ۵ دقیقه زیاد و کوفته را چهار بار پشت و رو کنید.
منبع : Koofteh Tabrizi
معمولا لوبیا پلو را با گوشت چرخکرده طبخ میکنند اما «لوبیا پلو با گوشت تکهای» هم مجلسیتر و لذیذتر است و هم به عنوان یکی از بهترین غذاها برای دورهمیهای دوستانه و فامیلی جز صدرنشینهاست.
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت
لوبیا سبزها را بشویید و خشک کنید. دوسر لوبیا را با چاقو جدا کنید و آنها را به اندازهای که دوست دارید خرد کنید. لوبیاهای خرد شده را با کمی روغن درون ماهیتابه سرخ کنید.
برنج را دو ساعت قبل از پخت در آب و نمک بخیسانید. گوشت گوسفند را به قطعات ریز تقسیم کنید (تکههای دو سانتی با قطر یک سانتیمتر) و خوب بشورید و اجازه بدهید خشک شود. یادتان باشد اگر میخواهید لوبیا پلو کمی مجلسیتر به نظر بیاید میتوانید تکههای گوشت را بزرگتر خرد کنید، اما واقعا لازم نیست و اگر میخواهید لوبیا پلو با گوشت قیمه ریزه درست کنید اندازه تکههای گوشت باید کوچک باشد. پیاز را ریز و ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید. گوشتهای ریز و قیمه شده را در مقداری روغن به تدریج سرخ کنید. منظور از به تدریج این است که تمام گوشت را یک مرتبه در ماهیتابه نریزید. گوشتها را کمکم به ماهیتابه اضافه کنید تا آب نیندازد و سفت نشود.
پیازهای ساطوری خرد شده را تفت بدهید. صبر کنید تا پیازها سبک و رنگشان کاراملی و سرخ شود. پیاز داغ آماده شده را به گوشت تفت داده شده اضافه کنید و خوب با هم هم بزنید. در مرحله بعد نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زنجفیل و دارچین را به گوشت اضافه کنید. اگر از گوجهفرنگی تازه استفاه میکنید در این مرحله گوجه فرنگیهای رنده شده را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید و اجازه بدهید آب گوجهفرنگی کشیده شود. در یک ظرف جداگانه رب گوجهفرنگی را در مقداری روغن تفت بدهید تا مزه خامی رب گرفته شود. رب تفت داده شده را به مواد گوشت اضافه کنید و حدود یک دقیقه با هم روی شعله ملایم گاز بگذارید.
لوبیا سبز تفت داده شده را به مایه گوشت اضافه کنید.
یک ملاقه آب جوش به مایه گوشت و لوبیا اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز حرارت ببیند. در یک قابلمه دیگر آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بپزید. وقتی که دانههای برنج از وسط کمی حالت ترک خورده پیدا کرد، برنج را آبکش کنید. برای اینکه لوبیا پلو شفته نشود برنج را کمی به اصطلاح «دون» آبکش کنید. کف قابلمه روغن بریزید، وقتی که روغن داغ شد سیبزمینیهای حلقه شده را کف آن بچینید.
منبع : Loobia Polo