سالاد شیرازی به عنوان یک سالاد ملی در ایران شناخته شده است و برای بیشتر غذاها در ایران، شایعترین پیشغذا یا خوراک است. بطور معمول دارای بافت ترد و مرطوب است و تا حدودی شبیه به پیکو د گالو و سالاد ایرانی است. تهیه این سالاد بسیار زمانبر و سخت است زیرا ابعاد قطعات بایستی به یک اندازه باشد.
میتوانید از سس مایونز نیز به جای آبغوره استفاده کنید. برای این کار آبی که از گوجه فرنگی و خیار در ته ظرف باقی مانده است را خالی کنید و سپس به آن سس مایونز را اضافه کنید و آن را کاملا مخلوط کنید.
برای اینکه سالاد شما خوشمزهتر شود و کاملاً جا بیفتد، بهتر است بعد از اینکه آن را کاملا آماده کردید به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا جا بیفتد.
برای اینکه طعم سالاد شیرازی شما بهتر و متفاوتتر شود میتوانید مقداری فلفل دلمه ای را به صورت ریز خرد کنید و به آن اضافه کنید.
برای اینکه سالاد شما یک طعم دلچسبتری به خود بگیرد میتوانید از فلفل سیاه به اندازه یک قاشق چای خوری استفاده کنید. بعد از اضافه کردن آن را کاملا هم بزنید تا فلفل با کل سالاد مخلوط شود.
ابتدا خیار را بشویید و بعد آن را پوست بکنید. (اگر خیار را خوب شسته باشید، میتوانید با پوست هم استفاده کنید؛ ظاهر زیباتری به سالاد میدهد.)
انتهای خیار را جدا کنید و برشهای طولی موازی بزنید. سپس خیار را برگردانید و عمود به برشهای قبلی، برش بزنید.
حالا به فاصله نیم سانتی متر خیار را برش بزنید تا به مکعبهایی با سایز نیم سانتی متر تبدیل شوند.
هرچقدر برشها ریزتر باشد سالاد شما زیباتر خواهد شد. خیارهای خرد شده را با نمک مخلوط کنید.
در این مرحله سر گوجههایی را که قبلا شستهاید را جدا گرده و اگر شل هستند داخل آن را خالی کنید.
آنها را به صورت نگینی و تقریبا هم اندازه خیار خرد کنید.
سپس پیاز را پوست کنده و سر و ته آن را جدا کنید. در این مرحله از همان روش خرد کردن خیار استفاده کنید و پیازها را نگینی کنید.
خیار، گوجه و پیاز را درون یک ظرف گود ریخته و با هم مخلوط کنید و به آن نمک، فلفل سیاه، لیموترش (آبلیمو)، نعنای خشک و جعفری ساطوری شده اضافه کنید.
سالاد شیرازی آماده است!
منبع : Salad Shirazi